Referat af holdkamp mellem Hvidovre 2 og BMS 4. den 30.januar 2023

Vi var oppe mod et hold, hvor vi ifølge rating skulle have 2,5 point mod 5.,5 point til BMS.

Sådan gik det ikke, vi vandt med 5,5 mod 2,5.

Vi var heldige med, at Mohammad kom, jeg troede han var i Dubai, men det er først om en måned, så heldigvis var holdkortet ikke udfyldt og Mohammad kom på som første bræt.

Marcus som var indkaldt som 8. bræt fik i stedet spillet et udsat parti i KM, så alt var på plads og alle var tilfredse.

Michael var den første til at melde, at han havde vundet. Efter kun 20 træk vandt Michael et tårn mod en springer, via en springerskak til kongen. Modstanderen rakte straks hånden over bordet og erkendte nederlaget. Et stilrent og sikkert spillet parti af Michael.

Næste parti, der var hurtigt færdig, var Torbens parti mod Henning Christensen, allerede efter 16 træk synes begge at stillingen var helt lige og det synes en Fritz analyse også.

Så førte vi 1½ mod ½. God start.

Bjarne havde hvid og havde efter 31 træk to bønder mere – 7 mod 5 og modstanderen have endda en dobbelt bonde, men man enedes om remis, selv om en analyse senere viste, at en skak ved at spille løberen til D3, ville have afgjort partiet til Bjarnes fordel.

Jørgen vandt sikkert, men i træk 9 undlader modstanderen at tage løberen på G4 efter først at have slået med løberen på F7 fulgt af en skak med springeren på G5, hvorefter sort løber på G4 kunne tages. Det gjorde modstanderen ikke og så var partiet i realiteten afgjort, da Jørgen havde en let officer for en bonde.

Steen spillede aftenen længste parti – 69 træk – og partiet var ifølge en efterfølgende analyse ret lige indtil træk 35, hvor Steen vinder en officer og herefter afvikler fornuftigt og ender med en bondeformation, hvor modstanderen kan vælge at stoppe en af bønderne, men ikke den anden, hvorefter han opgav.

Efter 5 partier var stillingen 4 – 1 i vores favør.

Vores nye medlem Azad var oppe mod Siv Haubro med en rating på over 1600, hvilket dog ikke forhindrede Azad i at komme frem til et slutspil, hvor Azad havde 3 bønder plus en springer mod Sivs 2 bønder og det kunne hun godt se ikke rakte til en remis. Så godt spillet af vores nye medlem og tillykke med den første sejr i Hvidovre Skakklub.

Jeg selv spillede et parti mod Anders Otto Larsen, med godt 200 mere i rating, så jeg skulle spille sikkert og det lykkedes, vi endte i et slutspil, hvor Jørgen bagefter sagde, at jeg sandsynligvis stod bedst, men i træk 27 laver jeg en fejl, der kunne have medført tab af en springer uden kompensation og jeg så det i øjeblikket efter jeg havde trukket, men heldigvis så modstanderen det ikke. Så da modstanderen efter yderligere 10 træk tilbød remis, var jeg moden til dette.

Sidste mand, der stadig spillede, var Mohammad og partiet var helt lige indtil træk 31, hvor Mohammad spiller kongen til E8 og dermed mister en bonde og stillingen begynder at krakelere. Mohammad kæmpede dog videre, men efter yderligere 22 træk var stillingen totalt tabt og Mohammad valgte at stoppe og sige tak for kampen.

Så det endelige resultat blev altså 5 ½ til os og 2½ til BMS4 og det var de tydeligvis ikke tilfredse med, men det var vi.

Referent Jørn Brandt

NB. Alle partier haves og udskrevet så notationen er læsbar for alle.

1. holdet overraskede og vandt stort over BMS 3 den 30.januar 2023

Niels Peter tog en lynhurtig remis. Halvanden time senere fulgte Arne og Jacob med remis, og efter yderligere nogen tid tog også Simon og jeg remis. Så havde vi egentlig nået det pointtal, som vi gerne havde solgt kampen for på forhånd. Men nu kom champagnen: Første vandt Kristian et ualmindelig flot angrebsparti, så vandt Casper som sædvanlig i sikker stil, og til sad Palle og ofrede en officer for ikke mindre end 3 forbundne fribønder. Det var for meget for modstanderen, og vi vandt altså 5,5 mod 2,5 mod et af rækkens tophold.
Mvh Flemming

Referat af 1-holdets kamp mod Nørrebro 2 i mesterrækken den 19. januar 2023Dimitri på det svære førstebræt ofrede en officer for nogle bønder. Det så længe spændende og kreativt ud, men denne gang gik det ikke.

Niels-Peter gav en lektion i spansk. Modstanderen havde forberedt sig på Niels-Peters åbninger især et offentliggjort parti, hvor Niels-Peter for år tilbage spillede remis med GM Sokolov. Åbenbart holdt forberedelserne ikke helt vand, for han blev nedspillet på elegant vis af Niels-Peter. Spanskrør når det er bedst!

Jeg måtte længe tålmodigt forsvare mig i en kompliceret stilling mod en angrebsivrig modstander, men modstødet kom i rette tid. Kontraboksning rammer ofte en frembusende modstander særlig hårdt, fordi brikkerne pludselig ikke længere står klar til forsvar. Her susede modstødet igennem, og jeg vandt.

Kristians parti var udefra set meget kompliceret, og på intet tidspunkt var jeg klar over, hvem der stod bedst. I gensidig begyndende tidnød enedes man om remis – vistnok et temmelig retfærdigt udfald.

Casper scorede igen et 1-tal. Denne gang var det dog ikke stilrent som i hans andre partier. Først udspillede han sin modstander fuldstændig og vandt en officer, så satte han en officer i slag og kom til at stå i underkanten. Heldigvis spillede han dog bedre slutspil end modstanderen, så han alligevel kunne indkassere sin 3. sejr af 3 mulige.

Palle satsede konsekvent på at gøre sin løber bedre end modstanderens springer, og det lykkedes i en sådan grad, at modstanderen ikke levnedes nogen mulighed for modspil. Flot positionelt parti af Palle.

Simon debuterede med et noget omskifteligt parti. Først vandt han en kvalitet, men så tillod han modstanderen at få forbundne fribønder faretruende tæt på Simons baglinje. Partiet så tabt ud, men Simon stillede modstanderen over for så store vanskeligheder, at han måtte tænke så længe, at Simon vandt på tid.

Arnes parti nåede jeg ikke at se meget af. De to kombattanter ville åbenbart have begge hold på scoretavlen med det samme, så de røg en hurtig fredspibe.

Samlet vandt vi altså knusende 6-2 – men vi må være ærlige og sige, at lykkens gudinde denne gang tilsmilede os i et par af partierne.

Referent Flemming

Referat fra 3. holdets kamp mod Amager 4. den 17. januar 2023

Resultatet var et nederlag på 1- 7 og det var helt i overensstemmelse med rating forskellen, men ved gennemgang af partierne viser det sig, forudsat korrekte noteringslister, at vi stod klart til gevinst i såvel Stefans som Bastians parti.

Igen spillede Stefan et flot parti, modstanderen fik et angrib på kongesiden, men Stefan fik byttet af og desværre opgav Stefan, da der truede en mat på F2, men hvis Stefan havde slået tårnet på H2, så var der en klar gevinst for Stefan. Partiet og slutstillingen kan bruges til gennemgang på et senere tidspunkt.

Peter spillede et langt parti mod Theis Borg, men allerede efter 19 træk var Peter bagud med en bonde og efter 30 træk havde Theis 6 bønder mod fire og af de fire var C bonden meget svær for Peter at holde, så efter yderligere 28 træk var spillet forbi og Peter tabte desværre.

Bastian og Morten Truelsen spillede et ganske kort parti – kun 20 træk – og Morten Truelsen vandt, men nøjagtig samme situation som i Stefans parti. Bastian opgiver i en klart vundet stilling. Enten er noteringslisten hel forkert eller også har Bastian overset, hvor god hans stilling var. Parti og slutstilling er gemt.

Erik Rasmussen fra Amager havde hvid mod Matt og frem til 21 træk er stillingen ret så lige, hvid har måske en fordel på en halv bonde, men i stedet for at spille kongen til H6 og true hvid Springer, spiller Matt tårnet til F7 som hvad slår med springeren og efter nogle træk har hvid 2 tårne og dronningen i E linjen, hvorefter Matt opgav.

Aksel havde sort mod Sune Abrahamsen, og skulle i stedet for at slå på B2 have rokeret kort, så havde stillingen været helt lige. Konsekvensen var, at Aksel efter en springer skak på D6 i træk 15 træk mistede en løber rent. Aksel havde derudover en meget trængt stilling på kongefløjen, så efter yderligere 5 træk erkendte Aksel, at der ikke var mere at spille om.

Kampens længste parti var mellem Hans Larsen fra Amager der havde hvid mod Marius i alt 61 træk. Partiet var helt lige og godt spillet af Marius, men i træk 31 vælger Marius at flytte kongen til F6 i stedet for at slå bonden på G4 med egen bonde på F5. Kongetrækket betød, at Marius efter yderligere 6 træk var nede med 4 bønder mod 6 bønder plus et tårn og en springer til hver. Trods godt kæmpet endte det med et nul til Marius efter 61 træk.

Gustav havde sort mod Peter Holmsø og partiet er helt lige indtil Gustav i træk 28 ikke flytter sin løber, men til gengæld placerer dronningen på B3 og dermed mister en let officer, der bliver så afviklet til en slutspil, hvor Gustav er bagud med to lette officerer, hvorefter partiet var slut.

På det tidspunkt var vi bagud med 0 – 7, så vi måtte sætte vores lid til Marcus at han enten kunne få en remis eller vinde.

Men Marcus spillede et spændende parti som hvid og et parti, hvor sort langt hen i spillet stod lige eller med en lille overvægt, men Marcus havde regnet længst og med et godt set træk med springeren der slog en bonde på F7, blev der mulighed for en kombination, hvor Marcus vandt dronningen og efter følgende gav en skak med tårnet, som hvis det blev slået ville ende med en mat, og det gjorde det.

Så Marcus var dagens mand.

Hvis nogle nu tror, men det gør de heller ikke, at jeg som referent skulle have påvist, hvor man skulle spille anderledes, så kan jeg oplyse, at alle partierne har været igennem en ”Fritz” skak analyse.

Jeg har alle partierne skrevet med notation, der er til læse, så alle, der ønsker det, kan få en kopi.

Referent

Jørn

Referat fra 3. holdets kamp mod Skak for Sjov – Frederiksberg.

Alle mand mødte op til tiden og Michael havde sagt ja til at spille førstebræt, da Matt have en større skoleopgave, der skulle prioriteres.

Kim – Bastian far – kørte med fire spillere ind til Falkoner Alle 36 og var der i god tid til at udfylde holdkort og jeg kom så lidt senere. Det var dog stort set var umuligt at finde en parkeringsplads, men det lykkedes.

Første sejr kom i hus efter en time, Marius modstander mødte ikke op, og så var det point i hus.

Bastian kom galt af sted i åbningen og var allerede efter 10 træk en officer bagud, så det parti var en lang kamp for at undgå at tabe. Det lykkedes ikke, men det interessante ved partiet var, at Bastian spillede helt uimponeret videre, selv om han senere i spillet var tre officer bagud.

Benjamin spiller en meget aggressiv åbning og får med sort en bonde på d3, men følger ikke op med at slå på e 2, men rokerer i stedet kort. Efter nogle afbytninger, står Benjamin tilbage med en bonde og en springer mindre. Det holder naturligvis ikke, så nu førte Skak for Sjov med 2 -1.

Gustav spillede et rigtigt godt parti og endte i et slutspil med 6 bønder 3 på hver side og to tårne mod 4 bønder og to tårne til modstanderen. Der er i løbet af partiet flere gevinstmuligheder for Gustav, men modstanderen kæmpede ufortrødent videre og fik faktisk muligheden for at vinde partiet, hun overså, at hun kunne slå Gustav sidste bonde og ville så have en bonde i overskud. Det lykkedes Gustav at bevare roen og pointet kom i hus.

Stefan spillede mod en gammel kending i Hvidovre, Henri Schnurre. Stefan havde hvid og kom bedst fra åbningen. Efter 17 træk vurderer Fritz, at Stefan fører med 3 bønder og stille og roligt spillede Stefan videre og fører i slutspillet med 2 officerer og selv om Stefan til sidst kun har 7 minutter tilbage og Henri ca. 40 minutter, så ender det med at Stefan sætter Henri mat. Et godt parti, spillet helt målrettet af Stefan.

Anton spillede et parti, hvor modstanderen i 18. træk sætter en løber i slag for at få luft til sin stilling. På det tidspunkt var jeg overbevist om, at Anton ville vinde og i 22 træk havde Anton muligheden for afgørende fordel ved at flytte dronningen til d4 i stedet for tårnet. Anton fik endnu en chance i træk 28, men så ikke trækket og tabte. Ærgerligt for et flot parti spillet af Anton.

Marcus havde hvid og valgte at angribe på kongefløjen. I slutspillet fik Marcus et angreb med en springer skak og det medførte, at modstanderen mistede dronningen og to træk senere opgav. Et gennemført parti med træk, der hele tiden betød at modstanderen skulle finde det rigtige modsvar for at holde partiet inden for remis grænsen. Det lykkedes langt hen ad vejen, men dronningetabet gjorde udslaget og modstanderen opgav.

Michael spillede for anden dag i træk, mandag på 1’e holdet og så 1’e bræt på 3. holdet tirsdag. Micheal modstander havde 350 rating point mere, så det var på forhånd en svær opgave. Michael spillede dog formidabelt, og havde haft helt lige spil, hvis han havde byttet dronninger i træk 20. Det gjorde Michael ikke og så endte partiet efter yderligere godt ti træk med, at Michael gav op, da han var en kvalitet og en bonde bagud.

Slutstillingen blev 4 – 4 og det kunne vi være godt tilfreds med, ifølge rating vurderingen, så skulle Skak for Sjov have vundet med 6 – 2.

Igen en fornøjelse at være holdleder for juniorholdet og stor tak til Kim (Bastians far) og Per (Benjamins far) for hjælp med transport, så alle spillerne kom sikkert ud og hjem.

Referent

Jørn Brandt

Referat fra holdkamp.

2. hold mod Øbro 7.

Vi tabte med 3.5 point til os og 4.5 point Øbro.

Første, der var færdig, var Torben. Efter kun 14 træk havde Torben fuldstændig krammet på modstanderen og han opgave klogeligt. Et forsøg på at vise, hvordan man vinder med kun 14. træk er desværre ikke muligt, da noteringslisten mangler minimum et træk fra hver.

Men Torben har nu 2 af 2, så forsæt bare med 1005 % score.

Mohammad kom helt galt afsted i åbningen og var, konfronteret med en meget hurtig mat, nødt til at give to bønder og så i tilgift få en dårlig, hvor rokade ikke var mulig. Hele forestillingen sluttede efter 26 træk.

Steen var oppe mod Freja og det var også en relativ kort forestilling, et springertræk til e7 ville enten medføre officerstab eller tab af en bonde og derefter en stilling der ikke rigtig kunne forsvares. Så det var tab nummer 2.

Bjarne spillede et helt igennem sikkert parti, dog viser Fritz, at Bjarne gennem hele partiet havde en fordel på godt en bonde, men efter 36 træk, blev man enige om remis. I slutfasen ville dronning og løber på begge sider blive byttet af og så havde man en stilling med lige mange bønder.

Jeg spillede et godt parti og havde en kanon stilling og så troede jeg naturligvis, at jeg godt kunne snuppe en bonde, det ku’ jeg bare ikke, stillingen faldt sammen som et korthus og jeg måtte give et tårn for en springer. Fik chancer i slutspillet, men byttede af i den forkerte rækkefølge og tabte. Tre gange øv. På vejen hjem fortalte Bjarne meget sarkastisk, at hvis jeg ikke vidste det, så er det kun i matematik, at faktorernes orden er ligegyldig.

Matt spillede et langt parti, jeg fik ikke notering af partiet, men Matt kom til at stå skidt i slutspillet og tabte, men det positive er, at de unge kæmper til det sidste og bliver ved at søge muligheder, det hjalp dog ikke i denne kamp. Matt tabte.

I Marcus parti havde modstanderen fået en bonde ret langt frem på dronningefløjen, Marcus havde hvid og angreb på kongefløjen. Modstanderen fik en stilling hvor Marcus var tvunget til at bytte dronning, men det betød, at modstanderen nu havde en bonde på 3. række som bevirkede, at en skak med tårnet på 1. række betød en mat. Inden det skete valgte Marcus at opgive.

Stillinge var nu efter 6 partier 4.5 til Øbro go 1.5 til os.

Arne spillede et interessant parti og i slutspillet mod Eduardo Andres Guiraud Castillo, hvor Arne stod lidt i underkanten tilbød Arne remis, det blev afslået, da først modstanderen forstod, hvad der blev sagt. Efter yderligere nogle træk, så fik Eduardo igen et tilbud om remis efter lige at have reddet sig fra en mat med et bondetræk, som han så i sidste øjeblik. Remis tilbuddet blev dog afslået. Man skal aldrig sige nej til et tilbud om remis fra Arne og slet ikke to gange. Arne fik bragt væskebalancen i orden og langsomt men sikkert blev Eduardo nedspillet. En fornøjelse at se det parti.

Palles parti var helt utroligt kompliceret i hvert fald for én med min rating. Efter ca. 30 træk var der kun byttet en springer og spilletiden blev udnyttet til det maksimale.

Det er som om, at jo mere kompliceret et parti er, desto mere tiltaler det Palle og så længe han vinder, så er hele holdet mere end tilfreds. Måske har Palle lyst til at vise partiet til en gang juniortræning. De unge vil have godt af at se, hvor kompliceret en stilling kan blive.

Referent

Jørn

Referat fra Holdkamp

3. holdet kamp mod Gentofte 2.

Vi vandt 5- 3

Det hele begyndte som med 3. holdets første kamp, et afbud pga. sygdom, Gustav havde fået Corona, så jeg måtte finde en reserve. Bjarne Håkansson meldte sig, hvis jeg ikke kunne finde en anden. Kom på den tanke, at Palle godt måtte spille, da han er opført som reserve og derfor må spille på alle hold.

Palle sagde ja til at spille og det var super. Jeg er sikker på, at det var kraftigt medvirkende til, at vi vandt 5 – 3., selvom Palle tabte. Se nedenfor.

Gentofte 2 var efter rating vurderet til at vinde 5.5 mod 2.5, men sådan skulle det ikke gå.

Palles medvirken betød, at de 5 første brætter rykkede en plads ned og med de ratingtal Gentofte stillede med, så var det en stor fordel for os.

Første point kom i hus efter godt en time Marcus spillede 46 træk og havde et slutspil med 6 bønder til hver og en springer til Marcus og en løber til modstanderen. En for en forsvandt modstanderens bønder og så opgav hun. Hun havde godt 200 rating point mere, så en flot sejr.

Næste sejr var Stefan, et godt parti, hvor stillingen længe var meget lige, men Stefan fik byttet korrekt af og fik i slutspillet fanget modstanderens tårn med en diagonal skak til kongen og få træk derefter opgav modstanderen. Rating forskel 124 point i Stefan s disfavør, så en rigtig god sejr. Og så en junior der forstår at notere korrekt hele partiet igennem.

Peter Iveren spillede mod Gentofte holds yngste modstander. Han var max 7 år, så en aldersforskel på over 80 år. I hvilken anden fritidsaktivitet kan det lade sig gøre.

Peter viste dog ingen bamhjertelighed overfor modstanderen og da Peter med en løber skak kunne slå modstanderens dronning, så var ballet forbi. Efter yderligere 10 træk opgav den unge mand. En flot sejr for Peter.

Thomas vores relativt nye medlem blev kaste for løverne med den første holdkamp og det gjorde Thomas utroligt flot. Stillingen var i slutspillet lidt kompleks men absolut lige, men Thomas fik en mulighed for at vinde en officer, overså desværre denne trækfølge og blev siden sat mat. Med en smule mere rutine, så vil Thomas vinde den slag kampe.

Marius spillede også mod en med 200 rating point mere. Marius fik afviklet til et slutspil, hvor Marius havde springeren og modstanderen løber og så 5 bønder til hver. Stille og roligt og med stort overblik fik Marius fastlåst modstanderens bønder og fik så muligheden for en gaffel skak og vandt løberen og så var det parti vundet. En ro i spillet der lover godt for Marius fortsatte fremgang.

Anton spillede et parti der varede over 3 timer og på et tidspunkt var Anton en let officer efter – det skal nævnes, at rating forskellen var 350 point – da jeg spurgte Anton om, hvordan han vurderede sin stilling, sagde han, at det med officeren ikke havde den store betydning, da han havde to bønder på kongefløjen som kompensation. Ganske rigtigt, ganske langsom blev den fordel udbygget og medførte at begge bønder blev til dronninger og så synes modstanderen ikke det var så sjovt længere og valgte klogelig at opgive.

Et flot spillet parti.

Stillingen var nu 5 – 1 i vores favør.

Palle stod godt men Matt var noget presset.

At Palle ikke vandt må han selv forklare, partiet var endnu mere kompliceret end Palles partier ellers er – og det siger en del. Men at Palle slog en bonde på a3 var måske det der gjorde udslaget, Palle får ordet næste gang vi ses.

Matt kunne ikke holde sammen på stillingen og blev mere og mere presset også her var rating forskellen mere end 400 point, så det tab var forventet.

Slutstilling 5 -3 i vores favør.

En stor tak til Palle for at stille op uden det, så havde vores spillere været overmatchet med rating forskelle på mellem 300 og 400 point.

Men en stor fornøjelse at være holdleder for juniorholdet, kampgejsten er i top og de giver først op når de kan se, at de bliver sat mat i næste træk.

Referent

Jørn

2. Holdet Hjemmekamp mod Damhus (8/11 2022)

Vi vandt 4,5 mod 3,5. Så det var et resultat vi absolut kunne være tilfreds med.

Mohammad kom med et fejltræk dårligt ud af åbningen og måtte bytte en springer for en bonde og det holdt naturligvis ikke mod en gammel Damhus ræv som Sten Bauers, så det første point gik til Damhus.

Bjarne spillede mod et tidligere Hvidovre medlem Arshak Ikilikian og det var en sikker remis for Bjarne med de sorte brikker hele spillet igennem.

Marius kom hurtigt i vanskeligheder mod Henrik Rosengreen og var bagud med en kvalitet og en bonde, men der er noget fandenivoldsk ved de unge spillere, de kæmper videre og så opstår der muligheder for udligning, det udnyttede Marius og fik en remis – godt gået.

Steen spillede mod Humphrey Xaviery Gloria – fik aldrig at vide hvilken landsmand har var – Steen havde måske en mindre fordel med to forbundne fribønder i centrum, men til gengæld havde modstanderen fire bønder mod to på konge fløjen. Partiet kom nok aldrig rigtigt ud over remis grænsen og efter 37 træk blev man enige om en remis.

Torben var sikkerheden selv med de sorte brikker og det var med en remis, der aldrig var i fare.

Arne spillede et sikkert parti, Arne var efter 25 træk foran med to bønder så resten var spil til et mål og efter yderligere 10 træk opgav modstanderen.

Da de seks partier var afviklet var stillingen 3 – 3 og på det tidspunkt havde Palle ikke nogen prangende stilling og jeg selv var bagud med en bonde, så på det tidspunkt så det ud til, at Damhus minimum ville få uafgjort, hvilket de dog ikke fik.

Palle kom ud i noget spansk, som han ikke rigtigt havde forberedt, og Palle havde efter eget udsagn en ikke særlig god stilling efter godt 20 træk, men hvad gør man i den situation, når man har et par hundrede rating point mere? Man spiller videre og ved, at på et eller andet tidspunkt så laver modstanderen en fejl og man har så i mellem tiden fået reorganiseret egne brikker og så vinder man partiet. Så nu kender I Palle’s opskrift når han i det interne klubmesterskab møder spillere fra de nedre hylder.

Jeg spillede det længste parti, jeg har spillet i en turnering – 77 træk – jeg stod godt – rigtig godt – men glemte at spille bonden til c3 inden jeg spillede f4 og det var nok til, at jeg var på hælene i resten af partiet. Imidlertid kunne modstanderen de sidste 20 træk vælge at have en springer og konge mod konge eller alternativt ville jeg få en dronning, så efter næsten 4 timer spil indså han, at partiet var remis.

Referent Jørn

3-holdet mod Ishøj (31/10 2022)

Hvidovre stillede med et næsten rent juniorhold og lad mig afsløre med det samme, det var en stor fornøjelse at være holdleder.

Det hele startede lidt kaotisk, Rasmus Wilquin kom ikke til vores aftalte mødested ved klubben og en opringning til Rasmus afslørede, at han – trods tre mails herom - ikke var klar over, at han skulle spille. Aksel blev kontaktet og sagde ja til at spille, så jeg kørte ned og hentede ham og vi kunne stille fuldt hold, så en stor tak til Aksel for at stille op med tre minutters varsel – godt gået Aksel.

Af sted til Ishøj og i gang med spillet.

Aksel gik friskt til sagen var bedre i åbningen og fik hurtigt en stor fordel og var efter mindre end en time klar med den første sejr.

Benjamin fulgte godt op, det var som om han fra de første træk stod klart bedst, vandt hurtigt materiale og sikrede den næste sejr og vandt over et mangeårigt medlem af Hvidovre Skakklub. .

Kim kom i vanskeligheder i starten og måtte give et tårn for en løber, glemte at spille bonde f6 og endte i slutspil med to løbere og 6 bønder mod to tårne og seks bønder og det holdt naturligvis ikke i længden.

Stefan fik en god start, vandt en springer for en bonde, men overså senere i spillet et løbertræk der truede et tårn og medførte et bondetab og da Stefan brikker ikke rigtigt dækkede hinanden blev det et tab.

Marcus spillede et gennemført solidt parti, kørte to bønder frem og holdt modstanderens konge væk fra at forsvare og angrebet endte med, at Marcus fik en dronning, hvorefter modstanderen klogeligt opgav.

Anton havde en god stilling, lidt trængt men med mange muligheder, uheldigvis spiller Anton bonden frem til b6 og det giver modstanderen en mulighed for en gaffel med springeren på c6, der truer tårn og dronning. Anton flytter dronningen, men det giver modstanderen nok en gaffel med skak så dronningen tabes, hvorefter Anton opgav.

Matt spillede mod Kaj Refsgaard, en gammel ræv, der har spillet skak i mere end 70 år og stort set altid er god for mindst en remis, men det var Matt ligeglad med, fik sat Kajs stilling under pres, Kaj overså måske et tårn træk, men Matt fortsatte angrebet og fik en stilling som var klart vundet. Så klogeligt opgav Kaj. Godt at vinde mod en modstander, der har 350 rating point mere.

Marius spillede kampens længste parti og havde en klar remis, da han valgte ikke at spille en bonde frem, så den var dækket af tårnet. Alligevel kæmpede Marius videre med en bonde mindre og havnede i et slutspil, som jeg vurderer er teknisk remis. Klubbens bedste spillere skal vurdere slutstillingen for at bekræfte eller afkræfte om det er remis. Et utroligt flot spillet parti af Marius med mange godt tænkte træk.

Konklusion.

Kampen endte 4 – 4, men det gode for Hvidovre Skakklub er, at vi nu har en række juniorer, som inden for det næste år kommer til at udgøre stammen på vores 2. hold. Med blot en smule mere erfaring, så havde vi vundet 7 -1, alle tre juniorer der tabte havde stillinger til gevinst eller minimum remis.

Herudover var det helt fantastisk, at alle blev indtil det sidste parti var spillet, ingen tvivl om, at de unge mennesker befinder sig godt i hinandens selskab.

Jeg glæder mig allerede til at skulle være holdleder til den næste kamp.

Til slut en stor tak til Karin og Per forældre til henholdsvis Anton og Benjamin for at hjælpe med transporten.

Nb. Se de individuelle resultaterne ovenfor.

Med venlig hilsen

For Hvidovre Skakklub

Jørn Brandt 

skakbræt

​​Hvidovre Skakklub

​​Hvidovre Enghavevej 2

2650 Hvidovre

Vil du være med?

​Meld dig ind her

Sponsorer

Tlf. 89 89 05 00​​

Facebook​

​Kontakt os​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt