Referat fra holdkamp.

2. hold mod Øbro 7.

Vi tabte med 3.5 point til os og 4.5 point Øbro.

Første, der var færdig, var Torben. Efter kun 14 træk havde Torben fuldstændig krammet på modstanderen og han opgave klogeligt. Et forsøg på at vise, hvordan man vinder med kun 14. træk er desværre ikke muligt, da noteringslisten mangler minimum et træk fra hver.

Men Torben har nu 2 af 2, så forsæt bare med 1005 % score.

Mohammad kom helt galt afsted i åbningen og var, konfronteret med en meget hurtig mat, nødt til at give to bønder og så i tilgift få en dårlig, hvor rokade ikke var mulig. Hele forestillingen sluttede efter 26 træk.

Steen var oppe mod Freja og det var også en relativ kort forestilling, et springertræk til e7 ville enten medføre officerstab eller tab af en bonde og derefter en stilling der ikke rigtig kunne forsvares. Så det var tab nummer 2.

Bjarne spillede et helt igennem sikkert parti, dog viser Fritz, at Bjarne gennem hele partiet havde en fordel på godt en bonde, men efter 36 træk, blev man enige om remis. I slutfasen ville dronning og løber på begge sider blive byttet af og så havde man en stilling med lige mange bønder.

Jeg spillede et godt parti og havde en kanon stilling og så troede jeg naturligvis, at jeg godt kunne snuppe en bonde, det ku’ jeg bare ikke, stillingen faldt sammen som et korthus og jeg måtte give et tårn for en springer. Fik chancer i slutspillet, men byttede af i den forkerte rækkefølge og tabte. Tre gange øv. På vejen hjem fortalte Bjarne meget sarkastisk, at hvis jeg ikke vidste det, så er det kun i matematik, at faktorernes orden er ligegyldig.

Matt spillede et langt parti, jeg fik ikke notering af partiet, men Matt kom til at stå skidt i slutspillet og tabte, men det positive er, at de unge kæmper til det sidste og bliver ved at søge muligheder, det hjalp dog ikke i denne kamp. Matt tabte.

I Marcus parti havde modstanderen fået en bonde ret langt frem på dronningefløjen, Marcus havde hvid og angreb på kongefløjen. Modstanderen fik en stilling hvor Marcus var tvunget til at bytte dronning, men det betød, at modstanderen nu havde en bonde på 3. række som bevirkede, at en skak med tårnet på 1. række betød en mat. Inden det skete valgte Marcus at opgive.

Stillinge var nu efter 6 partier 4.5 til Øbro go 1.5 til os.

Arne spillede et interessant parti og i slutspillet mod Eduardo Andres Guiraud Castillo, hvor Arne stod lidt i underkanten tilbød Arne remis, det blev afslået, da først modstanderen forstod, hvad der blev sagt. Efter yderligere nogle træk, så fik Eduardo igen et tilbud om remis efter lige at have reddet sig fra en mat med et bondetræk, som han så i sidste øjeblik. Remis tilbuddet blev dog afslået. Man skal aldrig sige nej til et tilbud om remis fra Arne og slet ikke to gange. Arne fik bragt væskebalancen i orden og langsomt men sikkert blev Eduardo nedspillet. En fornøjelse at se det parti.

Palles parti var helt utroligt kompliceret i hvert fald for én med min rating. Efter ca. 30 træk var der kun byttet en springer og spilletiden blev udnyttet til det maksimale.

Det er som om, at jo mere kompliceret et parti er, desto mere tiltaler det Palle og så længe han vinder, så er hele holdet mere end tilfreds. Måske har Palle lyst til at vise partiet til en gang juniortræning. De unge vil have godt af at se, hvor kompliceret en stilling kan blive.

Referent

Jørn

Referat fra Holdkamp

3. holdet kamp mod Gentofte 2.

Vi vandt 5- 3

Det hele begyndte som med 3. holdets første kamp, et afbud pga. sygdom, Gustav havde fået Corona, så jeg måtte finde en reserve. Bjarne Håkansson meldte sig, hvis jeg ikke kunne finde en anden. Kom på den tanke, at Palle godt måtte spille, da han er opført som reserve og derfor må spille på alle hold.

Palle sagde ja til at spille og det var super. Jeg er sikker på, at det var kraftigt medvirkende til, at vi vandt 5 – 3., selvom Palle tabte. Se nedenfor.

Gentofte 2 var efter rating vurderet til at vinde 5.5 mod 2.5, men sådan skulle det ikke gå.

Palles medvirken betød, at de 5 første brætter rykkede en plads ned og med de ratingtal Gentofte stillede med, så var det en stor fordel for os.

Første point kom i hus efter godt en time Marcus spillede 46 træk og havde et slutspil med 6 bønder til hver og en springer til Marcus og en løber til modstanderen. En for en forsvandt modstanderens bønder og så opgav hun. Hun havde godt 200 rating point mere, så en flot sejr.

Næste sejr var Stefan, et godt parti, hvor stillingen længe var meget lige, men Stefan fik byttet korrekt af og fik i slutspillet fanget modstanderens tårn med en diagonal skak til kongen og få træk derefter opgav modstanderen. Rating forskel 124 point i Stefan s disfavør, så en rigtig god sejr. Og så en junior der forstår at notere korrekt hele partiet igennem.

Peter Iveren spillede mod Gentofte holds yngste modstander. Han var max 7 år, så en aldersforskel på over 80 år. I hvilken anden fritidsaktivitet kan det lade sig gøre.

Peter viste dog ingen bamhjertelighed overfor modstanderen og da Peter med en løber skak kunne slå modstanderens dronning, så var ballet forbi. Efter yderligere 10 træk opgav den unge mand. En flot sejr for Peter.

Thomas vores relativt nye medlem blev kaste for løverne med den første holdkamp og det gjorde Thomas utroligt flot. Stillingen var i slutspillet lidt kompleks men absolut lige, men Thomas fik en mulighed for at vinde en officer, overså desværre denne trækfølge og blev siden sat mat. Med en smule mere rutine, så vil Thomas vinde den slag kampe.

Marius spillede også mod en med 200 rating point mere. Marius fik afviklet til et slutspil, hvor Marius havde springeren og modstanderen løber og så 5 bønder til hver. Stille og roligt og med stort overblik fik Marius fastlåst modstanderens bønder og fik så muligheden for en gaffel skak og vandt løberen og så var det parti vundet. En ro i spillet der lover godt for Marius fortsatte fremgang.

Anton spillede et parti der varede over 3 timer og på et tidspunkt var Anton en let officer efter – det skal nævnes, at rating forskellen var 350 point – da jeg spurgte Anton om, hvordan han vurderede sin stilling, sagde han, at det med officeren ikke havde den store betydning, da han havde to bønder på kongefløjen som kompensation. Ganske rigtigt, ganske langsom blev den fordel udbygget og medførte at begge bønder blev til dronninger og så synes modstanderen ikke det var så sjovt længere og valgte klogelig at opgive.

Et flot spillet parti.

Stillingen var nu 5 – 1 i vores favør.

Palle stod godt men Matt var noget presset.

At Palle ikke vandt må han selv forklare, partiet var endnu mere kompliceret end Palles partier ellers er – og det siger en del. Men at Palle slog en bonde på a3 var måske det der gjorde udslaget, Palle får ordet næste gang vi ses.

Matt kunne ikke holde sammen på stillingen og blev mere og mere presset også her var rating forskellen mere end 400 point, så det tab var forventet.

Slutstilling 5 -3 i vores favør.

En stor tak til Palle for at stille op uden det, så havde vores spillere været overmatchet med rating forskelle på mellem 300 og 400 point.

Men en stor fornøjelse at være holdleder for juniorholdet, kampgejsten er i top og de giver først op når de kan se, at de bliver sat mat i næste træk.

Referent

Jørn

2. Holdet Hjemmekamp mod Damhus (8/11 2022)

Vi vandt 4,5 mod 3,5. Så det var et resultat vi absolut kunne være tilfreds med.

Mohammad kom med et fejltræk dårligt ud af åbningen og måtte bytte en springer for en bonde og det holdt naturligvis ikke mod en gammel Damhus ræv som Sten Bauers, så det første point gik til Damhus.

Bjarne spillede mod et tidligere Hvidovre medlem Arshak Ikilikian og det var en sikker remis for Bjarne med de sorte brikker hele spillet igennem.

Marius kom hurtigt i vanskeligheder mod Henrik Rosengreen og var bagud med en kvalitet og en bonde, men der er noget fandenivoldsk ved de unge spillere, de kæmper videre og så opstår der muligheder for udligning, det udnyttede Marius og fik en remis – godt gået.

Steen spillede mod Humphrey Xaviery Gloria – fik aldrig at vide hvilken landsmand har var – Steen havde måske en mindre fordel med to forbundne fribønder i centrum, men til gengæld havde modstanderen fire bønder mod to på konge fløjen. Partiet kom nok aldrig rigtigt ud over remis grænsen og efter 37 træk blev man enige om en remis.

Torben var sikkerheden selv med de sorte brikker og det var med en remis, der aldrig var i fare.

Arne spillede et sikkert parti, Arne var efter 25 træk foran med to bønder så resten var spil til et mål og efter yderligere 10 træk opgav modstanderen.

Da de seks partier var afviklet var stillingen 3 – 3 og på det tidspunkt havde Palle ikke nogen prangende stilling og jeg selv var bagud med en bonde, så på det tidspunkt så det ud til, at Damhus minimum ville få uafgjort, hvilket de dog ikke fik.

Palle kom ud i noget spansk, som han ikke rigtigt havde forberedt, og Palle havde efter eget udsagn en ikke særlig god stilling efter godt 20 træk, men hvad gør man i den situation, når man har et par hundrede rating point mere? Man spiller videre og ved, at på et eller andet tidspunkt så laver modstanderen en fejl og man har så i mellem tiden fået reorganiseret egne brikker og så vinder man partiet. Så nu kender I Palle’s opskrift når han i det interne klubmesterskab møder spillere fra de nedre hylder.

Jeg spillede det længste parti, jeg har spillet i en turnering – 77 træk – jeg stod godt – rigtig godt – men glemte at spille bonden til c3 inden jeg spillede f4 og det var nok til, at jeg var på hælene i resten af partiet. Imidlertid kunne modstanderen de sidste 20 træk vælge at have en springer og konge mod konge eller alternativt ville jeg få en dronning, så efter næsten 4 timer spil indså han, at partiet var remis.

Referent Jørn

3-holdet mod Ishøj (31/10 2022)

Hvidovre stillede med et næsten rent juniorhold og lad mig afsløre med det samme, det var en stor fornøjelse at være holdleder.

Det hele startede lidt kaotisk, Rasmus Wilquin kom ikke til vores aftalte mødested ved klubben og en opringning til Rasmus afslørede, at han – trods tre mails herom - ikke var klar over, at han skulle spille. Aksel blev kontaktet og sagde ja til at spille, så jeg kørte ned og hentede ham og vi kunne stille fuldt hold, så en stor tak til Aksel for at stille op med tre minutters varsel – godt gået Aksel.

Af sted til Ishøj og i gang med spillet.

Aksel gik friskt til sagen var bedre i åbningen og fik hurtigt en stor fordel og var efter mindre end en time klar med den første sejr.

Benjamin fulgte godt op, det var som om han fra de første træk stod klart bedst, vandt hurtigt materiale og sikrede den næste sejr og vandt over et mangeårigt medlem af Hvidovre Skakklub. .

Kim kom i vanskeligheder i starten og måtte give et tårn for en løber, glemte at spille bonde f6 og endte i slutspil med to løbere og 6 bønder mod to tårne og seks bønder og det holdt naturligvis ikke i længden.

Stefan fik en god start, vandt en springer for en bonde, men overså senere i spillet et løbertræk der truede et tårn og medførte et bondetab og da Stefan brikker ikke rigtigt dækkede hinanden blev det et tab.

Marcus spillede et gennemført solidt parti, kørte to bønder frem og holdt modstanderens konge væk fra at forsvare og angrebet endte med, at Marcus fik en dronning, hvorefter modstanderen klogeligt opgav.

Anton havde en god stilling, lidt trængt men med mange muligheder, uheldigvis spiller Anton bonden frem til b6 og det giver modstanderen en mulighed for en gaffel med springeren på c6, der truer tårn og dronning. Anton flytter dronningen, men det giver modstanderen nok en gaffel med skak så dronningen tabes, hvorefter Anton opgav.

Matt spillede mod Kaj Refsgaard, en gammel ræv, der har spillet skak i mere end 70 år og stort set altid er god for mindst en remis, men det var Matt ligeglad med, fik sat Kajs stilling under pres, Kaj overså måske et tårn træk, men Matt fortsatte angrebet og fik en stilling som var klart vundet. Så klogeligt opgav Kaj. Godt at vinde mod en modstander, der har 350 rating point mere.

Marius spillede kampens længste parti og havde en klar remis, da han valgte ikke at spille en bonde frem, så den var dækket af tårnet. Alligevel kæmpede Marius videre med en bonde mindre og havnede i et slutspil, som jeg vurderer er teknisk remis. Klubbens bedste spillere skal vurdere slutstillingen for at bekræfte eller afkræfte om det er remis. Et utroligt flot spillet parti af Marius med mange godt tænkte træk.

Konklusion.

Kampen endte 4 – 4, men det gode for Hvidovre Skakklub er, at vi nu har en række juniorer, som inden for det næste år kommer til at udgøre stammen på vores 2. hold. Med blot en smule mere erfaring, så havde vi vundet 7 -1, alle tre juniorer der tabte havde stillinger til gevinst eller minimum remis.

Herudover var det helt fantastisk, at alle blev indtil det sidste parti var spillet, ingen tvivl om, at de unge mennesker befinder sig godt i hinandens selskab.

Jeg glæder mig allerede til at skulle være holdleder til den næste kamp.

Til slut en stor tak til Karin og Per forældre til henholdsvis Anton og Benjamin for at hjælpe med transporten.

Nb. Se de individuelle resultaterne ovenfor.

Med venlig hilsen

For Hvidovre Skakklub

Jørn Brandt 

skakbræt

​​Hvidovre Skakklub

​​Hvidovre Enghavevej 2

2650 Hvidovre

Vil du være med?

​Meld dig ind her

Sponsorer

Tlf. 89 89 05 00​​

Facebook​

​Kontakt os​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt